Nepokoje v Egypte zasiahli aj letovisko Hurgada, hlásia jednu obeť

NETKY.SK • 16 August 2013, 10:51 • 2 min
Nepokoje v Egypte zasiahli aj letovisko Hurgada, hlásia jednu obeť

BRATISLAVA/KÁHIRA – Egyptské letoviská pri pobreží Červeného mora boli dosiaľ ušetrené krvavých nepokojov. V meste Hurghada však v noci na dnes hlásili jedno úmrtie. Podľa zdrojov z bezpečnostných síl tam zahynul stúpenec Moslimského bratstva pri zrážkach medzi demonštrantmi a políciou, informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Niektoré cestovné kancelárie (CK) sa rozhodli zrušiť zájazdy do egyptských letovísk pre aktuálnu situáciu v krajine. Aj keď v letoviskách je podľa nich pokoj, pre bezpečnosť dovolenkárov pristúpili radšej k takémuto roku.

Zrušenie zájazdov potvrdila pre TASR napríklad cestovná kancelária Ruefa Reisen. "Vzhľadom na aktuálny vývoj sme sa rozhodli pozastaviť lety do egyptských letovísk, zatiaľ do 8. septembra," uviedla riaditeľka marketingu CK Ruefa Reisen Mária Gallová. Dovolenkári, ktorých má v súčasnosti cestovná kancelária v Egypte, sa vrátia domov v nedeľu 18. augusta. Ďalší už do krajiny neodletia.

K podobnému opatreniu pristúpili aj cestovné kancelárie Satur a  Koala Tours. Všetky ponúkajú turistom buď možnosť výberu iného zájazdu z vlastnej ponuky, alebo vrátenie peňazí. "Bez povinnosti platenia akýchkoľvek poplatkov," dodal pre TASR Oliver Kluch z Koala Tours.

Ak by sa niektorí dovolenkári rozhodli, že by predsa chceli do Egypta vycestovať na vlastné nebezpečenstvo, cestovné kancelárie sa im to pokúsia umožniť. "V prípade, že bude niekto z našich leteckých partnerov lietať do Egypta, vieme tam dovolenkárov prepraviť," opísala Gallová. Je to však podľa jej slov už na osobnom rozhodnutí každého turistu. Napríklad cestovná kancelária Kartago Tours zájazdy do egyptských letovísk zatiaľ neruší. "Uvidíme, ako sa situácia vyvinie. Ak by sa zhoršila, sme pripravení zájazdy zrušiť alebo cestujúcich dopraviť naspäť na Slovensko," podotkla pre TASR Silvia Ladvenicová z tejto cestovnej kancelárie.

Ministerstvo zahraničných vecí v súvislosti s aktuálnou situáciou v krajine neodporúča cestovať do Káhiry a ďalších väčších egyptských miest, vrátane Alexandrie, Suezu a Luxoru. V letoviskách na pobreží Červeného mora je situácia podľa rezortu diplomacie zatiaľ pokojná. Ľudia, ktorí tu dovolenkujú, by však mali byť obozretní a zdržiavať sa v hotelových areáloch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies