Ruské jednotky ostanú aj naďalej vo Venezuele

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 14:37 • 2 min
Ruské jednotky ostanú aj naďalej vo Venezuele

MOSKVA - Počas dnešného dňa prišla z hlavného mesta Ruska správa, že vojaci vyslaní do Venezuely sa zdržia v krajine tak dlho, ako bude treba.

slovakia

left justify in out

Moskva ponechaním vojsk vo Venezuele reaguje práve na vyhlásenie prezidenta Donalda Trumpa, ktorý sa vyjadril aby Rusi stiahli svojich vojakov z juhoamerickej krajiny. USA sa tiež vyjadrili, že sú otvorené všetkým možnostiam k vyriešeniu situácie.

 

V sobotu 23. marca v hlavnom meste Venezuely Caracas pristáli 2 ruské lietadlá, na ktorých palube sa nachádzalo vyše 100 ruských vojakov. 

 

img

 

"Podieľajú sa na plnení dohôd v oblasti vojensko-technickej spolupráce," povedala hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová. Na dôvažok ešte dodala, že vojaci budú vo Venezuele "tak dlho, ako bude potrebné".

 

Prítomnosť ruských jednotiek podľa hovorkyne navyše nepredstavuje pre nikoho žiadnu hrozbu. "Rusko neohrozuje vo Venezuele nikoho, na rozdiel od občanov Washingtonu," vyjadrila sa Zacharovová v Moskve pred novinármi. 

 

img

 

Kremeľ vo štvrtok už skôr odmietol Trumpovu výzvu voči Rusku, aby sa stiahlo z Venezuely. Doplnil, že jeho kroky v tejto krajine sú v súlade so zákonom a sú dohodnuté s legitímnou venezuelskou vládou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies