Ako dopadlo stretnutie prezidentky Čaputovej s hlavami Chorvátska a Poľska?

NETKY.SK • 15 Jún 2021, 17:36 • 2 min
Ako dopadlo stretnutie prezidentky Čaputovej s hlavami Chorvátska a Poľska?

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová s poľským prezidentom Andrzejom Dudom diskutovala o reformách justície s chorvátskym prezidentom Zoranom Miloševićom o dovolenkovej sezóne. Čaputová oboch prezidentov prijala dnes v záhrade Prezidentského paláca.

slovakia

left justify in out

Prezidentka Slovenskej republiky pripomenula, že s Dudom hovorila aj v pondelok 14. júna v Bruseli na summite NATO. 

 

img

 

"Rozprávali sme sa o vnútropolitickej situácii v našich krajinách, najmä však o reformách justície, ktoré sú citlivou témou aj z našej európskej perspektívy," uviedla.

 

Tiež diskutovali o klimatických cieľoch a potrebných krokoch k ich postupnému napĺňaniu. Dodala, že časť rozhovoru venovali aj vzťahom s Ruskom a Ukrajinou a tiež situácii v Bielorusku.

V rozhovore s Miloševićom sa prezidentka vrátila k summitu NATO a prebrali aj situáciu na Západnom Balkáne.

 

img

 

"Podstatnú časť stretnutia sme však venovali najmä pandemickej situácii, keďže o pár dní začína dovolenková sezóna a tisíce našich občanov plánujú cestovať do Chorvátska."

 

"Jednoduchšiu cestu budú mať tí, ktorí sú už zaočkovaní, ostatní budú potrebovať na prechod hraníc negatívny PCR alebo antigénový test," konštatovala.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies