Nepočujúci japonský skladateľ priznal, že jeho hudbu zložil niekto iný

NETKY.SK • 5 Február 2014, 09:20 • 2 min
Nepočujúci japonský skladateľ priznal, že jeho hudbu zložil niekto iný

TOKIO - Známy japonský hudobný skladateľ Mamoru Samuragoči, ktorého hudbu využije aj japonský národný olympijský krasokorčuliarsky tím, dnes priznal, že jeho hudbu skladá už desaťročie niekto iný. Informovali o tom miestne médiá, ktoré citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Právny zástupca nepočujúceho skladateľa povedal, že mu "isté okolnosti" znemožnili vyjsť s tým na verejnosť a preto o sebe tvrdil, že je jediným autorom svojich diel, napísala japonská tlačová agentúra Kjódo. Samuragoči označil svoje konanie za "absolútne neospravedlniteľné a hlboko ľutuje" svoj podvod, uviedol jeho právnik.

Počas uplynulých desať rokov skladal jeho hudbu, vrátane jeho najslávnejšieho diela nazvaného Hirošimská symfónia, iný hudobný skladateľ. Nezložil ani Sonatínu pre husle, ktorá bude sprevádzať na Zimných olympijských hrách v ruskom Soči vystúpenie krasokorčuliara Daisukeho Takahašiho a pod ktorou je podpísaný, uviedla agentúra.

Samuragoči (50) sa preslávil hudobnými stopami pre videohry. Jeho Hirošimská symfónia, alebo Symfónia č. 1 sa hrala na spomienkových koncertoch k výročiu zvrhnutia atómovej bomby na mesto a bola hitom klasickej hudby v Japonsku v roku 2011.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies