Covid automat prešiel zásadnými zmenami, ako sa v ňom však vyznať?

NETKY.SK • 17 Máj 2021, 16:24 • 2 min
Covid automat prešiel zásadnými zmenami, ako sa v ňom však vyznať?

BRATISLAVA - Dnešným dňom sa zásadne mení COVID automat. Neplatia už celonárodné opatrenia, uplatňujú sa na regionálnej úrovni podľa epidemickej situácii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Celé Slovensko už nie je zahalené do jednej farby, tak ako tomu bolo ešte pred niekoľkými týždňami. Neplatia tak celonárodné opatrenia, uplatňujú sa rôzne pravidlá podľa farby každého jedného zo 79 okresov

 

Ako v tlačovej správe informuje Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, orientáciu v zložitej spleti podmienok a opatrení v jednotlivých regiónoch pomáha uľahčiť digitálny Covid automat.

Podľa ministerky aplikáciu od polovice marca, kedy ju rezort spustil, zaznamenala už vyše milióna jej použití. „Doterajšia úspešnosť pilotnej prevádzky COVID automatu a pozitívna odozva užívateľov dokazujú, že takéto mikroriešenia majú v štátnom IT svoj význam. Zložitý odborný jazyk nariadení a vyhlášok sa nám podarilo k ľuďom dostať v zrozumiteľnej a prehľadnej podobe. Týmto smerom budeme v digitálnych službách pre občanov pokračovať aj naďalej,“ konštatovala Remišová.

 

Prečítajte si tiež: Od dnešného dňa platí nový Covid Automat


Digitálny Covid automat je prístupný z internetovej adresy automat.gov.sk pre mobilné zariadenia aj pre klasické počítače. Užívatelia mobilných telefónov si automat môžu jednoducho uložiť a používať ako štandardnú aplikáciu vo svojom telefóne.

 

Stačí, ak užívatelia do prehliadača zadajú adresu.. Digitálny automat poskytuje prehľad o tom, aké aktivity a za akých podmienok môžu ľudia vykonávať v každom okrese.


Mohlo by vás zaujímať: Na Slovensku končí núdzový stav! Zákaz vychádzania sa ruší dnešnou polnocou!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies