V Martine rozdajú 1000 záhradných kompostérov

NETKY.SK • 9 Január 2023, 10:30 • 2 min
V Martine rozdajú 1000 záhradných kompostérov

MARTIN - Mesto Martin odovzdá zdarma 1000 záhradných kompostérov pre rodinné domy. Podľa hovorkyne mesta Zuzany Kalmanovej ich zakúpili vďaka podpore z Environmentálneho fondu v oblasti rozvoja odpadového a obehového hospodárstva.

slovakia

left justify in out

Doplnila, že záujem môžu obyvatelia rodinných domov nahlásiť v pracovných dňoch na oddelení životného prostredia a komunálnych služieb Mestského úradu v Martine. "Na e-mailovú adresu martin.magursky@martin.sk alebo telefonicky na čísle 0917739834. Kompostéry záujemcom odovzdajú po podpise Zmluvy o odovzdaní a prevzatí. Súčasťou dodávky je návod na montáž a obsluhu kompostéra a správne kompostovanie. Vzhľadom na obmedzené množstvo kompostérov ich pridelia záujemcom v poradí, v akom prejavia záujem," uviedla Kalmanová.

 

img

 

Primátor Martina Ján Danko pripomenul, že priemerný Slovák ročne vyprodukuje okolo 450 kilogramov odpadu. "Približne tretinu tvoria zvyšky stravy, potraviny a iný biologický odpad. Ten práve obyvatelia rodinných domov vedia ešte zužitkovať po skompostovaní ako kvalitné prírodné hnojivo, a tým tiež prispejú k zníženiu celkového množstva vyhodeného odpadu. Verím, že o túto formu triedenia odpadu bude záujem a obyvatelia aj takto prispejú ku krajšiemu, zelenšiemu a udržateľnejšiemu Martinu," dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies