Neobvykle dlhá zima si v Thajsku vyžiadala 63 obetí

NETKY.SK • 23 Január 2014, 13:00 • 2 min
Neobvykle dlhá zima si v Thajsku vyžiadala 63 obetí

BANGKOK - Najnižšie teploty vzduchu za tri desaťročia zaznamenali dnes v thajskej metropole Bangkok - počas neobvykle studenej zimy, ktorá si na severe Thajska vyžiadala už 63 životov. S odvolaním sa na miestne úrady o tom dnes informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Bangkok dosiahol dnes ráno najchladnejší rekord za 30 rokov, keď teplota klesla na 15,6 stupňa Celzia," uviedli zdroje thajského meteorologického úradu. Tohtoročné obdobie chladu trvá v Thajsku takmer tri mesiace, je tak najdlhším v krajine za posledné desaťročie. Podľa pestovateľov sa tiež negatívne podpíše na dôležitej úrode ryže.

Teploty na severe a severovýchode Thajska klesli pod desať stupňov a vyžiadali si 63 ľudských životov v 24 provinciách, informovalo dnes thajské ministerstvo zdravotníctva. Väčšina obetí podľa neho trpela chorobami, ktoré studené počasie ešte zhoršilo. Najmladšia obeť mala jeden mesiac a najstaršia 83 rokov.

Vlani počas zimy registrovali v krajine len 25 úmrtí súvisiacich s počasím, vyplýva z údajov ministerstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies