Nemecký minister vnútra: Štát nebude tolerovať samozvanú "políciu" šaríe

NETKY.SK • 6 September 2014, 14:31 • 2 min
Nemecký minister vnútra: Štát nebude tolerovať samozvanú "políciu" šaríe

BERLÍN - Nemecká vláda považuje za neprijateľnú existenciu samozvanej "polície" šaríe v Nemecku.

slovakia

left justify in out

"Šaría nebude na nemeckej pôde tolerovaná. Nikto si nesmie dovoliť zneužívať dobré meno nemeckej polície," uviedol pre dnešné vydanie novín Bild minister vnútra Thomas de Maiziére. 
      

"Polícia" šaríe nedávno znepokojila obyvateľov mesta Wuppertal, v ktorého uliciach sa niekoľkokrát objavili muži oblečení v oranžových reflexných vestách s anglickým nápisom Sharia Police. Islamisti, u ktorých ide o známych prívržencov salafistickej scény, sa podľa polície snažili "ovplyvňovať a získavať" mladých ľudí.
      

Spolkový minister spravodlivosti Heiko Maas v tejto súvislosti zdôraznil, že Nemecko je právny štát. "Za presadzovanie práva je zodpovedný štát a nie samozvaná polícia," vyhlásil s tým, že "ilegálna paralelná justícia sa nebude tolerovať".
      

Šaría je islamské právo, resp. islamský právny systém. Salafizmus je v súčasnej dobe považovaný za najdynamickejšie a najrýchlejšie rastúce islamistické hnutie v Nemecku. Salafisti presadzujú extrémne konzervatívny výklad šaríe, ktorý napríklad zakazuje  alkohol, hazard, hudbu, koncerty, pornografiu, prostitúciu či drogy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies