Nemecký minister Altmaier verí, že žaloby na Súdny dvor EÚ nebudú úspešné

NETKY.SK • 5 December 2015, 14:02 • 2 min
Nemecký minister Altmaier verí, že žaloby na Súdny dvor EÚ nebudú úspešné

BERLÍN - Pred odmietavým postojom k prerozdeľovaniu utečencov v rámci Európskej únie varoval dnes vo vysielaní rozhlasovej stanice RBB Inforadio minister zodpovedný za riadenie Úradu (nemeckej) spolkovej kancelárky Peter Altmaier.

slovakia

left justify in out

"Utečenecká kríza je témou pre Európu ako celok," vyhlásil a dodal: Jestvujú "krajiny ako Švédsko, ktoré prijímajú veľmi mnoho utečencov, na osobu dokonca viac ako Nemecko. A jestvujú krajiny, ktoré odmietajú svoju európsku zodpovednosť.... a to tiež neakceptujeme," cituje Altmaierove slová tlačová agentúra DPA s tým, že to vyhlásil s ohľadom na východoeurópske členské krajiny únie.

 

Nemecko sa zasadí, aby Európska únia dospela k vlastnej utečeneckej politike, aby prispela k uzavretiu rozumných dohôd s Tureckom, aby došlo k rozdeleniu záťaže v rámci Európy tak ako aj v iných otázkach, vyhlásil Altmaier.

Minister pre spravodajský týždenník Der Spiegel s ohľadom na žalobu SR (i Maďarska) voči prerozdeľovaniu na základe kvót vyhlásil: Predpovedám, že na konci sa budú spolupodieľať viaceré krajiny, ako si dnes myslíte. Altmaier súčasne vyjadril vieru, že žaloby na Súdny dvor EÚ proti záväznému rozdeleniu 160.000 utečencov nebudú úspešné.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies