Nemecký cyklista Martin aj s poraneným kolenom do Ria

NETKY.SK • 2 August 2016, 13:43 • 2 min
Nemecký cyklista Martin aj s poraneným kolenom do Ria

BERLÍN - Aj s poraneným kolenom odcestoval nemecký cyklista Tony Martin na olympijské hry do brazílskeho Ria de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Tam sa pokúsi zaútočiť na medailu vo svojej parádnej disciplíne - časovke, v ktorej má v zbierke tri tituly majstra sveta a ďalšie tri cenné kovy z MS. Pred štyrmi rokmi na olympijskom vrchole v Londýne si vyjazdil v časovke striebro za domácim Bradleym Wigginsom.

 

Tridsaťjedenročný rodák z Cottbusu mal už na dohľad parížsky cieľ poslednej etapy nedávnych pretekov Tour de France, keď musel so silnou bolesťou kolena odstúpiť. Odcestoval do svojho švajčiarskeho domova na Bodamskom jazere, kde sa pripravoval pred pondelkovým odchodom do Ria. V ostatných dňoch Martin a jeho spolupracovníci dlho premýšľali nad možnosťou prenechať miesto pre Rio 2016 niekomu inému, ale napokon sa rozhodli vyskúšať to.


"Posledný test ukázal, že bolesti pominuli. Verím, že to nie je len prechodný jav a na olympijských hrách budem môcť súťažiť. Som pozitívne naladený," vyhlásil Tony Martin na svojej webovej stránke.

 

Časovka mužov je na Hrách XXXI. olympiáde na programe 10. augusta, ešte o štyri dni skôr odštartujú cestné preteky s hromadným štartom. Tam by Tony Martin rovnako nechcel chýbať. Martin si v ostatných štyroch sezónach obliekal dres tímu Etixx - QuickStep, v budúcom roku by sa mal stať súčasťou nemeckého družstva Bora-Hansgrohe, ktoré má po angažovaní Petra Sagana ambície zaradiť sa do absolútnej cyklistickej špičky.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies