Nemecko tento rok dobrovoľne opustilo 55-tisíc migrantov

NETKY.SK • 28 December 2016, 11:22 • 2 min
Nemecko tento rok dobrovoľne opustilo 55-tisíc migrantov

BERLÍN - Nemecko tento rok dobrovoľne opustilo približne 55.000 migrantov, čo je najvyšší počet za ostatných 16 rokov. Vyplýva to z interných odhadov Spolkového úradu pre migráciu a utečencov, ktoré dnes zverejnili nemecké médiá.

slovakia

left justify in out

Veľkú časť z 55.000 osôb, ktoré sa dobrovoľne vrátili do svojich domovských krajín, tvorili občania krajín západného Balkánu. Tí majú len malú šancu na získanie azylu v Nemecku.

Pre návrat do vlasti sa migranti rozhodli preto, aby sa vyhli nútenej deportácii, s ktorou je spojený niekoľkoročný zákaz vstupu na územie Nemecka.

 

Najpočetnejšiu skupinu medzi dobrovoľnými navrátilcami tvoria Albánci (15-tisíc). Veľký podiel majú aj občania Srbska, Kosova a Iraku (každá z krajín po viac ako 5000).

Nemecko v reakcii na utečeneckú krízu sprísnilo svoje azylové zákony a zintenzívnilo deportácie neúspešných žiadateľov.

 

V roku 2015 prišlo do Nemecka takmer 900-tisíc migrantov; tento rok by ich podľa predpovedí úradov malo byť menej než 300.000.

Do konca roka 2016 by malo byť z Nemecka deportovaných okolo 25-tisíc migrantov, ktorí nezískali azyl.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies