Nemecko Slovincom pomôže s vlnami migrantov, na ochranu hraníc vyšle policajtov

NETKY.SK • 27 Október 2015, 10:03 • 2 min
Nemecko Slovincom pomôže s vlnami migrantov, na ochranu hraníc vyšle policajtov

BERLÍN - Nemeckí policajti budú čoskoro pomáhať kolegom v Slovinsku pri snahách zvládnuť prílev utečencov. Potvrdil to hovorca nemeckého ministerstva vnútra pre dnešné vydanie novín Mitteldeutsche Zeitung.

slovakia

left justify in out

Nemecko a desať ďalších krajín sa na krízových rokovaniach v Bruseli cez víkend okrem iného dohodli, že do utečencami preťaženého Slovinska vyšlú na pomoc do jedného týždňa 400 policajtov. Počet nemeckých policajtov pre túto misiu dosiaľ nebol známy, píše agentúra DPA. Zástupca predsedu nemeckých policajných odborov Jörg Radek varoval pred preťažením spolkovej polície. "Spolková polícia je na hranici... Nemáme už nazvyš ani jedného príslušníka. Títo policajti nám potom chýbajú doma," povedal pre Mitteldeutsche Zeitung.

 

Približne 38.000 príslušníkov spolkovej polície je nasadených na ochranu hranice, ako aj na železničných staniciach a letiskách. Z nich v súčasnosti 2200, štyrikrát viac ako obvykle, pracuje na nemecko-rakúskych hraniciach. V agentúre EÚ na ochranu vonkajších hraníc Frontex pôsobí 40 nemeckých policajtov a po desať ďalších vyslali do Albánska a Srbska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies