Nemecko sa teší z mláďat ohrozenej pandy červenej

NETKY.SK • 12 August 2023, 17:00 • 2 min
Nemecko sa teší z mláďat ohrozenej pandy červenej

Karlsruhe - Dve mláďatá ohrozeného druhu pandy červenej sa narodili v zoologickej záhrade v nemeckom meste Karlsruhe v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko.

slovakia

left justify in out

Mláďatá pandy červenej, samec a samica, absolvovali v piatok prvú veterinárnu prehliadku, oznámila zoologická záhrada prostredníctvom svojho hovorcu. Narodili sa ešte 25. júna. Išlo o vôbec prvý prípad, keď samica pandy červenej porodila mláďatá v zoologickej záhrade. Matka mláďat sa vola Akuti a otec Terai. Panda červená sa považuje za kriticky ohrozený druh. Podľa Svetového fontu na ochranu prírody (WWF) žije na celom svete menej než 10.000 jedincov tohto druhu. Pandy červené sa vyskytujú v Nepále, Indii, Bhutáne a Mjanmarsku. Od hlavy až po chvost môžu merať viac než jeden meter a živia sa prevažne listami a nezrelými plodmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies