Nemecko sa s Tuniskom dohodlo na repatriácii neúspešných žiadateľov o azyl

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 07:11 • 2 min
Nemecko sa s Tuniskom dohodlo na repatriácii neúspešných žiadateľov o azyl

TUNISKO - Nemecko uzavrelo dnes s Tuniskom dohodu, na základe ktorej môže tejto severoafrickej krajine vrátiť neúspešných žiadateľov o azyl. Počas svojej dnešnej návštevy v metropole Tunis to oznámil nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere, uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Obe krajiny sa podľa ministrových slov dohodli na tom, že v rámci takzvaného "pilotného projektu" vrátia do vlasti 20 Tunisanov. Ostatných do Tuniska dopravia neskôr, a síce charterovými letmi. Koľkých Tunisanov sa opatrenie celkovo dotkne, de Maiziere neuviedol.

 

Nemecká vláda ešte vo februári označila Tunisko, Maroko a Alžírsko za bezpečné krajiny, čo je prívlastok, ktorým chce ich obyvateľov odradiť od migrácie do Nemecka.

 

Väčšina zo Severoafričanov, ktorí v minulom roku prišli do Nemecka, pochádzala z Maroka. Podľa údajov Spolkového úradu pre migráciu a utečencov ich tam vlani dorazilo asi 10.000.

 

Nemecko sa ešte v pondelok dohodlo na podobnom repatriačnom opatrení práve s Marokom. To súhlasilo s opätovným prijatím svojich občanov, ktorí neuspeli so žiadosťou o azyl a musia opustiť Nemecko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies