Nemecko plánuje vracať Grécku niektorých žiadateľov o azyl

NETKY.SK • 14 Január 2017, 10:38 • 2 min
Nemecko plánuje vracať Grécku niektorých žiadateľov o azyl

BERLÍN - Nemecká vláda plánuje opäť posielať späť do Grécka niektorých žiadateľov o azyl, informovala rozhlasová stanica Deutsche Welle.

slovakia

left justify in out

Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere požiadal Spolkový úrad pre migráciu a utečencov (BAMF), aby od 15. marca nebránil deportáciám do Grécka, a to v snahe obnoviť "dublinský systém", ktorý predpokladá, že žiadosť o azyl posudzuje vždy členská krajina EÚ, na ktorej územie migranti vstúpili najprv.

 

Deportácie by sa však týkali len tých utečencov, ktorí prídu do Nemecka po 15. marci. Na "zraniteľné skupiny vrátane detí bez sprievodu" by sa deportácie nevzťahovali.

 

Organizácie pomáhajúce utečencom však vyjadrili nad plánom nemeckej vlády zdesenie. Podľa nich sú utečenecké tábory v Grécku preplnené a panuje v nich humanitárna kríza.

 

Predchádzajúcich šesť rokov členské štáty Európskej únie neposielali do Grécka utečencov, ktorí sa práve tam dostali po prvý raz na územie EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies