Dojemné stretnutie syna s otcom, takto sa stretli prvý raz

NETKY.SK • 28 September 2020, 17:10 • 2 min
Dojemné stretnutie syna s otcom, takto sa stretli prvý raz

Každý má otca, ale nie každý mal možnosť vyrastať po jeho boku. Každý má muža, čo sa podieľal na jeho splodení, ale nie každému sa dostalo výsady byť ním vychovaný. Niekto mal v otcovi vzor hrdinu a neupustil od toho ani v dospelosti, kým ďalší musel vzhliadať k rozprávkovej či filmovej postave, aby sa od nej učil.

slovakia

left justify in out

Je to ťažké, ale nie nemožné
Nie, netvrdím, že ten, čo býval s otcom deň čo deň, mal vždy šťastie. Niekedy je to rovnaké, ako keby ani nijakého nemal, pretože rodič sa viac zaujímal o alkohol alebo inú závislosť než o vlastné dieťa.


Tvrdím však, že jeho neprítomnosť sa prejavuje nielen vo vzťahu k okoliu, ale aj k Bohu. Ako má dieťa bez milujúceho otca uveriť, že existuje otec nebeský, ktorý ho miluje hlboko, nepredstaviteľne a úprimne? Je to ťažké, veľmi ťažké. Avšak nie nemožné.

 

Iné detstvo
Chlapec mal trochu iné detstvo, než na aké si zvykla väčšina a než aké je považované za samozrejmosť. V prostredí detského domova sa musel naučiť pohybovať tak, aby rodičov príliš nepotreboval.


Mamu, tú poznal. Ona ho navštevovala a dávala mu pocítiť, že hoci je mu fyzicky vzdialená, v jej ponímaní je stále dôležitý a jedinečný syn.

 

 


Otec, to bolo čosi iné. O tom nič nevedel, nikdy ho nevidel. Ak by kráčal oproti nemu na ulici, nespoznal by ho. Alebo áno? Možno by mu to napovedal nejaký synovský inštinkt, ak také niečo vôbec jestvuje.


A potom vstúpil On
Chlapec vyrástol, a hoci nie vždy sekal dobrotu, dostal šancu žiť lepšie, zmysluplnejšie a kvalitnejšie. Stalo sa to vďaka Bohu, ktorý ho zachránil a privlastnil si ho. Prostredníctvom dobroty Stvoriteľa, sa v chlapcovi prelomil hnev.

 

img

 

Odpustil matke, že nemala prostriedky na to, aby si ho ponechala v starostlivosti a prepáčil aj otcovi, že sa o neho nezaujímal.

 

Prečítajte si viac: Už ako trinásťročný porušoval zákon, ale potom sa stal zázrak

 

Výzva
Objavil sa v ňom dar. Bol si istý, že je povolaný kázať a hlásať slovo Božie, a tak podľa toho aj konal. Viezol sa v aute, cieľom cesty bola veľká a biedou spustošená rómska osada. Jeho úlohou a aj poslaním bolo predstúpiť pred poslucháčov a povedať im pravdu ukrytú v Biblii.

 

img


Len čo do rúk chytil mikrofón, zaplavila ho vlna obrovského súcitu. Nikoho zo zúčastnených neodsudzoval, naopak, bol by urobil čokoľvek pre ich dobro. Na záver kázne zaznela výzva. „Kto chce prijať Ježiša ako Pána a spasiteľa, nech príde dopredu."

 

Zistenie
Na príležitosť zareagoval aj istý muž. Počúval slová neznámeho chlapca a uveril, že Boh je skutočný. Ochotne mu teda odovzdal život a rozhodol sa pre zmenu.


Muž netušil, že ten, ktorého Boh do osady poslal, bol jeho syn. Ani chlapec nevedel, že človek, ktorý modlitbou vyznal hriechy, je jeho otec. To zistenie sa dostavilo až o čosi neskôr a bolo to šokujúce.


Syn nič nevyčítal, tešil sa, že Boh to zariadil premyslene a dokonale. Doprial si čas, aby rodiča spoznal. a uvedomil si, že je to príbeh, aký napíše len tvorca neba a zeme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies