Nemecko má byť hrdé na svojich vojakov v svetových vojnách

NETKY.SK • 15 September 2017, 15:17 • 2 min
Nemecko má byť hrdé na svojich vojakov v svetových vojnách

BERLÍN - Nemecký minister spravodlivosti Heiko Maas skritizoval jedného z vedúcich predstaviteľov nacionalistickej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Alexandra Gaulanda za jeho výrok, že Nemecko ako krajina má právo byť "hrdé na úspechy nemeckých vojakov v dvoch svetových vojnách".

slovakia

left justify in out

Podľa prieskumov verejnej mienky sa protiimigračne zameraná AfD vo voľbách, ktoré budú 24. septembra, dostane do parlamentu. Vyhlásenia význačnejších členov tejto strany spôsobili však už viackrát polemiku.

 

V tomto najnovšom prípade ide o videozáznam Gaulandovho prejavu z 2. septembra, v ktorom spolupredseda AfD uviedol, že žiadna iná krajina sa nevyrovnala so zločinmi minulosti tak, ako to urobilo Nemecko, a že roky nacizmu "sa našej dnešnej identity už vôbec netýkajú".

 

Maas dnes napísal na Twitteri, že "ktokoľvek, kto sa takto vyjadruje, by mal byť obvinený z pravicového extrémizmu". Zároveň dodal, že "AfD čoraz otvorenejšie ukazuje svoju radikálnu pravicovú tvár".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies