Nemecko: Festival M'era Luna prilákal 25.000 milovníkov gotickej hudobnej scény

NETKY.SK • 13 August 2023, 12:30 • 2 min
Nemecko: Festival M'era Luna prilákal 25.000 milovníkov gotickej hudobnej scény

HANNOVER - Približne 25.000 fanúšikov tzv. gotickej hudby sa zišlo na každoročnom festivale s názvom M'era Luna, ktorý sa v sobotu začal v meste Hildesheim v nemeckej spolkovej krajine Dolné Sasko.

slovakia

left justify in out

Podľa organizátorov ide o najväčší hudobný festival takzvanej tzv. temnej alternatívnej scény, informuje agentúra DPA. V Hildesheime sa napriek daždivému počasiu zišli stúpenci gotickej subkultúry z celého Nemecka, kde je obzvlášť početná, ale aj zo zahraničia. Organizátori spresnili, že na festivale sa počas víkendu predstaví približne 40 hudobných skupín - od stredovekého rocku a alternatívy až po gotiku a elektro wave, píše DPA.

 

Medzi najväčšie hviezdy tohtoročnej M'era Luny patrí fínsky hudobník Ville Valo (VV) a holandská gotická metalová kapela Within Temptation so speváčkou Sharon den Adel. Súčasťou podujatia sú aj rôzne workshopy, čítania, módne prehliadky či stredoveký trh. Festival potrvá do nedeľňajších večerných hodín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: FKP Scorpio Konzertproduktionen GmbH
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies