Tesla bude vyrábať v Nemecku batérie novej generácie pre elektromobily

NETKY.SK • 28 Júl 2020, 15:47 • 2 min
Tesla bude vyrábať v Nemecku batérie novej generácie pre elektromobily

BERLÍN - Tesla bude vyrábať "úplne nové batérie" na svojej novej továrni Gigafactory pri Berlíne. Uviedol o tom Brandenburgský minister hospodárstva Jörg Steinbach.

slovakia

left justify in out

Gigafactory v Nemecku

Keď Elon Musk prvýkrát oznámil plán Tesla na výstavbu novej továrni Gigafactory v Nemecku, tiež uviedol, že spoločnosť bude mať na mieste výrobu batériových článkov.

 

Začiatkom tohto mesiaca však Tesla na environmentálne schválenie s miestnou vládou predložila novú verziu svojho plánu pre továreň a pri aktualizácii výrobca odstránil plány na výrobu batérií.

 

img

 

To vyvolalo pochybnosti o tom, ako sa Tesla posunie vpred s výrobou batérií v Nemecku.

 

O niekoľko týždňov neskôr, Jörg Steinbach, minister hospodárstva a jeden z hlavných podporovateľov projektu, povedal, že Tesla naďalej plánuje výrobu batérií na nemeckej továrni a bude to "úplne nová technológia".

 

"Elektrické autobatérie, ktoré chce Tesla vyrábať v Nemecku, podľa všetkého zatienili všetky predchádzajúce autobatérie. Za úložiskom energie je úplne nová technológia. Nové batérie sú menšie a vďaka svojej vyššej hustote energie umožňujú väčší dosah," uviedol Steinbach.

 

img

Úplne nová technológia

To je v súlade s predchádzajúcimi informáciami o projekte Tesla Roadrunner zameranom na výstavbu milión-míľových batériových článkov s novým výrobným vybavením vyvinutým na vlastnú päsť. Očakáva sa, že spoločnosť Tesla oznámi podrobnosti v septembri.

 

Tieto batérie by mali vo svojom zložení stále používať kobalt, pretože batérie bez obsahu kobaltu sú výrazne ťažšie. Sľubujú však, že budú mať väčšiu kapacitu a v konečnom dôsledku ľahšie ako moderné batérie.

 

Počas konferenčného hovoru s analytikmi minulý týždeň Musk odmietol potvrdiť, že spoločnosť Tesla bude mať v nemeckej továrni vlastnú výrobu batérií, ale potvrdil, že tieto články budú "miestne".

 

img

 

"Nemôžeme o tom veľa povedať, ibaže bude existovať miestna výroba článkov, ktorá bude slúžiť potrebám berlínskej továrne," uviedol Musk.

 

Podľa najnovších plánov predložených spoločnosťou Tesla sa očakáva, že automobilka bude pokračovať v stavebných prácach Gigafactory do marca 2021, aby sa v závode mohla začať výroba Modelu Y do júla 2021. Na výrobu batérií neexistuje časová os.

 

Spoločnosť tiež plánuje výrobu nových batérií v závode v USA v štáte Kalifornia v jednom zo svojich existujúcich výrobných závodov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies