Nemeckí strojári neočakávajú priame dopady kauzy Volkswagenu

NETKY.SK • 13 Október 2015, 15:22 • 2 min
Nemeckí strojári neočakávajú priame dopady kauzy Volkswagenu

FRANKFURT - Nemecký strojársky priemysel neočakáva, že emisný škandál v automobilke Volkswagen (VW) bude mať priamy dopad na odvetvie. Informoval o tom v utorok Zväz nemeckých výrobcov strojov a zariadení (VDMA).

slovakia

left justify in out

"Predpokladáme, že naši zákazníci dokážu a budú rozlišovať medzi incidentom, hoci šokujúcim, v jednej firme a každodennou prácou tisícov strojárskych podnikov, veľkých, ako aj malých," uviedol vo vyhlásení prezident združenia Reinhold Festge. Urýchlené a dôkladné vysvetlenie kauzy je však podľa neho v záujme celého odvetvia. "Urobíme všetko preto, aby si značka 'Made in Germany' udržala svoj lesk," zdôraznil Festge.

 

Koncom septembra skupina Volkswagen priznala, že približne 11 mil. vozidiel na svete má nainštalovaný program falšujúci emisné testy. Škandál zrazil trhovú hodnotu firmy zhruba o tretinu a prinútil k odchodu jej bývalého riaditeľa Martina Winterkorna. Vyšetrovanie kauzy sa z USA rozšírilo na krajiny v rôznych častiach sveta a zaoberá sa ňou aj Európska komisia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies