Nemecká vláda schválila stimuly na podporu predaja elektromobilov

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 12:10 • 2 min
Nemecká vláda schválila stimuly na podporu predaja elektromobilov

BERLÍN - Nemecká vláda dnes schválila novú schému stimulov v hodnote 1 miliardy eur na podporu dopytu po elektrických autách.

slovakia

left justify in out

Tieto vozidlá budú 10 rokov oslobodené od dane, čo má tiež pomôcť zvýšiť ich predaj. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na tri nemenované zdroje z kabinetu.

 

Podľa vládneho plánu, štát a automobilky poskytnú príspevok na kúpu elektromobilu vo výške 4000 eur a pri kúpe hybridných áut prémiu 3000 eur. Náklady na tieto príspevky si rozdelia rovným dielom.

 

Do programu sú zahrnuté aj náklady vo výške 300 miliónov eur na vybudovanie dobíjacích staníc pre elektromobily, uviedli zdroje.

 

V Nemecku, ktoré je najväčším automobilovým trhom v Európe, je v súčasnosti len približne 50.000 staníc na dobitie elektromobilov a hybridných áut. Ale to nebude stačiť. Vláda v Berlíne chce totiž dosiahnuť, aby do konca tejto dekády jazdilo po cestách v krajine milión áut, ktoré neznečisťujú ovzdušie emisiami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies