Nemecká polícia zadržala v dejisku konania zjazdu AfD stovky demonštrantov

NETKY.SK • 30 Apríl 2016, 13:57 • 2 min
Nemecká polícia zadržala v dejisku konania zjazdu AfD stovky demonštrantov

BERLÍN - Polícia v meste Stuttgart na juhozápade Nemecka zadržala dnes približne 400 ľavičiarov, ktorí protestovali proti celoštátnemu zjazdu populistickej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD).

slovakia

left justify in out

Agentúra DPA uviedla, že keď zhruba dve tisícky účastníkov zjazdu prichádzali dnes ráno do konferenčného centra, demonštranti na nich kričali: "Utečenci zostať, nacistov vyhnať!".

 

Protestujúci dočasne zablokovali neďalekú cestnú komunikáciu a na ďalšej ceste vedúcej do kongresového centra podpaľovali pneumatiky.

 

V mieste udalosti bolo prítomných asi 1000 policajtov, ktorí mali dohliadať, aby nedošlo k násilnému stretu medzi členmi ultrapravicovej AfD a demonštrantmi.

 

Mnohí účastníci protestu sa však aj napriek tomu začali správať násilnícky; niektorí mali na tvárach masky a mávali železnými tyčami, priblížil hovorca polície. Očitý svedok zase hovoril o tom, že policajti použili na rozohnanie demonštrujúceho davu paprikový sprej, píše DPA.

 

Alternatíva pre Nemecko získava v poslednom čase svojou protiimigrantskou a protiislamskou angažovanosťou čoraz väčší politický vplyv, analyzuje AP.

 

Vyše 600-tisícový Stuttgart, kde sa tento víkend koná zjazd strany AfD, je hlavným a najväčším mestom nemeckej spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies