Nemeček: Odstupujem s hrdosťou

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 15:52 • 2 min
Nemeček: Odstupujem s hrdosťou

BRATISLAVA - Igor Nemeček odstúpil vo štvrtok z funkcie prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) so vztýčenou hlavou. Uviedol to vo svojom záverečnom prejave na štvrtkovom mimoriadnom kongrese, na ktorom sa poďakoval spolupracovníkom a dodal, že svojmu nástupcovi zanechal zväz v stabilizovanom finančnom stave.

slovakia

left justify in out

Nemeček vystúpil pred plénom delegátov po ohnivej diskusii a záverečných prejavoch prezidentských kandidátov - Tibora Turana a Martina Kohúta. S obomi uplynulý rok spolupracoval vo Výkonnom výbore. "Odovzdávam zväz s čistým svedomím a dostatočnými finančnými prostriedkami. Nie tak, ako som ho pred niekoľkými rokmi prebral. V minulom roku bola prázdna kasa a boli finančné problémy. Mali sme však veľké zvýšenie financií od štátu. V závere roka to nebolo v poriadku, ale podarilo sa nám to dorovnať. Nikomu nič nedĺžime, zväz je finančne stabilizovaný," konštatoval Nemeček.

 

Dlhoročný funkcionár už dávnejšie avizoval, že uplynulé turbulentné obdobie ho stálo veľa síl. Dodržal však verejný záväzok a doviedol zväz k mimoriadnemu kongresu. Na ňom sa už o funkciu neuchádzal z vlastného presvedčenia. "Dobrovoľne a bez nátlaku som sa rozhodol nepokračovať vo funkcii. Určite môžem zodpovedne prehlásiť, že s nikým som nerobil žiadne dohody ani pakty. Členovia môjho Výkonného výboru boli veľmi kritizovaní, no dnes ich kluby navrhli do rôznych pozícii. To znamená, že môj výber asi nebol až taký zlý," dodal odstupujúci prezident.

 

Na záver svojho prejavu sa poďakoval kolegom za podporu aj spoluprácu. Veril, že z vlaňajšieho víťazstva bude ťažiť celé štvorročné funkčné obdobie. Nakoniec vydržal s členmi exekutívy len necelý rok. "Chceli sme to potiahnuť štyri roky. Podarilo sa to len rok, ale odstupujem s hrdosťou, pretože sme zväz dotiahli do prisľúbeného mimoriadneho kongresu. Verím, že po ňom už bude spokojnosť a pokoj v hokejovom hnutí," zaželal si Nemeček.

 

Na margo svojej uplynulej práce pre slovenský hokej v pozíciách generálneho sekretára SZĽH alebo jej prezidenta dodal: "Odchádzam so vztýčenou hlavou a každému sa môžem pozrieť do očí. Prišli aj chyby, to je pochopiteľné, ale som rád, že pozitívnych vecí bolo viac. Keďže som celý život robil hokej, verím, že moje skúsenosti sa ešte využijú."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies