Nemec Finke skončil na lavičke Kamerunu, dočasne ho nahradil Belinga

NETKY.SK • 31 Október 2015, 09:18 • 2 min
Nemec Finke skončil na lavičke Kamerunu, dočasne ho nahradil Belinga

YAOUNDÉ - Nemec Volker Finke už nie je trénerom futbalovej reprezentácie Kamerunu. Vedenie tamojšieho zväzu so skúseným 67-ročným koučom neobnovilo spoluprácu a do funkcie dočasne dosadilo Alexandrea Belingu.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra Reuters, Finkeho kontrakt vypršal už pred niekoľkými týždňami a zväz mu ho nepredĺžil vzhľadom na sériu neúspechov v uplynulých 18 mesiacoch. Prezident zväzu Tombi A Roko Sidiki konzultoval rozhodnutie aj s ministrom športu Bidoungom Mpkattom. "Levov" pritom už o dva týždne čaká vstup do kvalifikácie o postup na MS 2018, v úvodnom dvojzápase nastúpia proti Nigeru.

 

Finke prevzal kormidlo pri kamerunskom národnom tíme v roku 2013 od Jeana-Paula Akona. Na MS 2014 v Brazílii zažil africký tím pod jeho vedením veľkú potupu, keď prehral všetky tri zápasy v skupine a zaujal aj nezhodami v tíme, ktoré vyvrcholili roztržkou medzi spoluhráčmi Benoitom Assou-Ekottom a Benjaminom Moukandjom priamo na ihrisku. Kamerunčania následne nezvládli ani Africký pohár národov v Rovníkovej Guinei, kde skončili v skupine bez víťazstva rovnako na poslednom štvrtom mieste. Kvalifikácia na APN 2017 im však zatiaľ vychádza podľa predstáv, keď vyhrali obe úvodné stretnutia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies