Nemcovova priateľka vraha alebo vrahov údajne nevidela

NETKY.SK • 2 Marec 2015, 18:08 • 2 min
Nemcovova priateľka vraha alebo vrahov údajne nevidela

MOSKVA - Priateľka zavraždeného opozičného politika Borisa Nemcova, ukrajinská modelka Anna Durycká uviedla, že nevidela vraha, ktorý Nemcova zastrelil v piatok večer, keď spolu išli po moste neďaleko Kremľa. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Durycká pre nezávislý televízny kanál Dožď povedala, že na chvíle, ktoré nasledovali po Nemcovovom zastrelení, si veľmi nepamätá, ale počas spoločnej večere, ktorú spolu absolvovali v reštaurácii s výhľadom na Červené námestie si nevšimla nič podozrivé. Vôbec jej údajne nenapadlo, že by ich počas cesty po moste, kadiaľ išli do Nemcovovho bytu, niekto mohol sledovať.
     

"Nebudem odpovedať na otázky o tom, čo sa na tom moste stalo. Nechcem o tom hovoriť," uviedla Durycká a dodala, že je vo veľmi ťažkom psychickom stave a o incidente už nechce hovoriť.
     

"Necítim sa dobre... nikoho som nevidela. Neviem, odkiaľ prišiel, stál mi za chrbtom," povedala Durycká o vrahovi alebo vrahoch populárneho opozičného politika.
     

Durycká ďalej uviedla, že je od Nemcovovej vraždy pod neustálym dohľadom a pravdepodobne sa nebude môcť zúčastniť ani jeho pohrebu, ktorý je naplánovaný na utorok. Jediné, čo si podľa vlastných slov želá, je vrátiť sa za matkou na Ukrajinu.
     

"Mám absolútne právo opustiť územie Ruskej Federácie. Nie som podozrivá. Som svedkyňa, ktorá poskytla svedeckú výpoveď, a urobila som všetko, čo bolo v mojich silách, aby som pomohla pri vyšetrovaní," uviedla na margo vyšetrovania Nemcovovej vraždy Durycká, pričom podotkla, že ju príslušníci ruskej polície údajne z bezpečnostných dôvodov nechcú samu nikam pustiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies