Nemcom sa podarilo zastaviť plánovaný teroristický útok

NETKY.SK • 22 Marec 2019, 20:09 • 2 min
Nemcom sa podarilo zastaviť plánovaný teroristický útok

BERLÍN - Na západe Nemecka zatkli počas dnešného rána nemecké orgány 11 ľudí. Všetci podozriví boli obvinení z plánovania islamského extrémistického útoku, ktorého súčasťou malo byť aj vozidlo a viacero druhov strelných zbraní. Tlačové agentúry DPA a AP sa vyjadrili s odvolaním sa na nemecké úrady, že cieľom útoku bolo zabiť čo najviac neveriacich.

slovakia

left justify in out

Za hlavných podozrivých sú považovaní dvaja bratia z mesta Wiesbaden vo veku 31 rokov a 21-ročný muž z Offenbachu, neďaleko Frankfurtu. Po skontrolovaní osobných údajov vyplynulo, že všetci sú občania Nemecka.

 

 

Zatiaľ nie je jasné, v akom štádiu sa príprava útoku nachádzala. Minister vnútra nemeckej spolkovej krajiny Hesensko Peter Beuth vyhlásil, že "polícia zasiahla včas, aby zabrzdila plán možného útoku už v ranom štádiu".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LeLleK

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Beuth (@peter.beuth),

 

Podozriví si údajne prenajali veľké vozidlo, skontaktovali sa s priekupníkmi so zbraňami a vyzdvihli si peniaze. Na piatkových raziách v okolí Frankfurtu sa zúčastnilo približne 200 policajtov. Vyšetrovatelia zhabali vyše 20 000 eur v hotovosti, niekoľko nožov a malé množstvá drog.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies