Takto budú vyzerať tohtoročné Vianoce! Vláda zadefinovala nové opatrenia

NETKY.SK • 8 December 2021, 17:25 • 2 min
Takto budú vyzerať tohtoročné Vianoce! Vláda zadefinovala nové opatrenia

BRATISLAVA - Počas vianočných sviatkov budú prísne zakázané rodinné návštevy!

slovakia

left justify in out

Vláda v stredu schválila nové opatrenia v súvislosti s pandémiou. Od piatka 10. decembra sa otvoria obchody a kostoly v režime OP. Od pondelka 13. decembra prejdú žiaci druhého stupňa základných škôl a žiaci stredných škôl na dištančné vyučovanie. Návštevy blízkych nebudú počas Vianoc povolené, opatrenie má trvať do 9. januára. Informoval o tom minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO).

 

img

 

Od piatka sa otvoria v režime OP, okrem všetkých obchodov, aj základné služby starostlivosti o ľudské telo, ďalej lyžiarske strediská, vleky či otvorené lanovky. Uzavreté lanovky budú môcť byť otvorené maximálne na 25 percent kapacity s podmienkou vetrania a dezinfekcie.

 

Súvisiaci článok: Koalícia sa dohodla na ďalších protipandemických opatreniach! Lockdown sa bude týkať iba nezaočkovaných

 

Umožnené bude ľuďom tiež chodiť na bohoslužby, na tých bude môcť byť maximálne 30 osôb alebo na 25 štvorcových metrov bude môcť byť jedna osoba. Otvoria sa aj fitnes, a to buď maximálne pre šesť osôb, alebo na 25 štvorcových metrov jedna osobaOTP režim má platiť pre diaľkové autobusy, IC vlaky či napríklad pre rýchliky.

 

img

 

V režime OP budú môcť od 25. decembra otvoriť hotely a penzióny, umožnené bude spoločné ubytovanie pre členov spoločnej domácnosti, wellness pre ubytovaných, donáška stravy na izbu, ubytovanie len s negatívnym testom (PCR, antigénový test, samotest v hoteli). Hraničnou hodnotou, pri ktorej by minister zdravotníctva navrhol vláde sprísnenie opatrení, bude 3 800 hospitalizovaných.

 

Mohlo by vás zaujímať: Slovensko nakúpi lieky podávané pacientom s COVID-19. Štát za ne zaplatí 55-miliónov eur!

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies