Nemci zdolali Angličanov, druhá prehra Španielov v tomto roku

NETKY.SK • 20 November 2013, 10:16 • 2 min
Nemci zdolali Angličanov, druhá prehra Španielov v tomto roku

LONDÝN - Posledné prehry s Čile a Nemeckom by podľa trénera futbalovej reprezentácie Anglicka Roya Hodgsona nemali zatieniť tohtoročné úspechy jeho tímu.

slovakia

left justify in out

Mužstvo si totiž zabezpečilo účasť na záverečnom turnaji majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii a podčiarklo oslavy 150. výročia vzniku Futbalovej asociácie. Posledné duely mu však nevyšli. Po minulotýždňovej prehre 0:2 však v ďalšej príprave nestačili Angličania v utorok vo Wembley ani na Nemecko (0:1). Prvýkrát od roku 1977 Albion prehral dvakrát v rade na domácej pôde. „FA má za sebou skvelý rok, rovnako aj ja. Splnili sme hlavní cieľ a postúpili na majstrovstvá sveta. Na záver sme síce dvakrát prehrali, ale to neznehodnocuje naše tohtoročné úspechy. Mali sme teraz kvalitných protivníkov a nehrali sme v ideálnej zostave,“ tvrdil Hodgson.

V súboji s Nemcami postavil anglický kouč silnejší výber ako proti Čile, kde experimentoval so zostavou. O výsledku utorňajšieho súboja rozhodla 39. minúta a v nej úspešná hlavička Pera Mertesackera. Nemci prišli do Londýna s obmeneným kádrom, tréner Joachim Löw nechal oddychovať viaceré opory a v porovnaní s minulotýždňovým duelom v Taliansku (1:1) urobil v základnej zostave až osem zmien. „Ani my sme však nehrali v najsilnejšom zložení. Sedmička hráčov, ktorí majú miesto v reprezentácii, nebola ani v 26-nominácii na tento asociačný termín. Dalo by sa dlho diskutovať o tom, ktorá naša zostava je tá top,“ pripomína Hodgson. 

Nemci boli vo Wembley dôraznejší a presvedčivejší. Anglická hra v druhom polčase trpela odchodmi Stevena Gerrarda a Ashleyho Colea, ktorý mal problémy s rebrami. Nemci zakončili úspešný rok, neprehrali už sedem stretnutí, svoju kvalifikačnú skupinu vyhrali s prehľadom s bilanciou deväť víťazstiev, jedna prehra. „Rok sme začali pozitívne vysokou výhrou vo Francúzsku a zakončili ho dvoma klasikami proti Taliansku, kde sme mohli vyhrať, a Anglicku, kde sa nám to aj podarilo. Myslím, že do roku 2014 môžeme ísť s pokojným svedomím. Chcel som dnes vyskúšať viacerých hráčov a môžu byť na seba hrdí, že odolali tlaku 85-tisícového skvelého publika. Bolo skutočne fantastické. Tento zápas mi ukázal, kde sa nachádzame,“ uviedol nemecký kouč Joachim Löw.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies