Nemci majú vo výprave na ZOH prvýkrát viac žien ako mužov

NETKY.SK • 23 Január 2014, 12:14 • 2 min
Nemci majú vo výprave na ZOH prvýkrát viac žien ako mužov

BERLÍN - Nemecko bude na zimných olympijských hrách v Soči reprezentovať 151 športovcov. Prvýkrát vo výprave je väčšie zastúpenie žien ako mužov.

slovakia

left justify in out

Do ruského letoviska pôjde 76 Nemiek a 75 Nemcov. Vo výprave chýbajú hokejisti, ktorí boli v minulosti jej tradičnou súčasťou. Tentoraz sa na ich úkor kvalifikovali Rakúšania. Pred štyrmi rokmi vo Vancouveri mala nemecká výprava 153 členov (53 žien a 95 mužov).

Nemci sa pokúsia získať 30 medailí, čím by vyrovnali svoju zbierku z Vancouveru 2010. Lídrami výpravy budú zjazdárka Maria Höflová-Rieschová, sánkar Felix Loch či kombinátor Eric Frenzel. "Chceme rovnakú zbierku ako v roku 2010. Budem však spokojný, aj keď získame viac ako 25 medailí," povedal prezident Nemeckého olympijského a športového zväzu Alfons Hörmann. Informácie zverejnil Bild.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies