Nemci chcú testovať videozáznamy v dvoch najvyšších súťažiach

NETKY.SK • 14 Január 2016, 15:39 • 2 min
Nemci chcú testovať videozáznamy v dvoch najvyšších súťažiach

FRANKFURT - Nemecký futbalový zväz (DFB) je pripravený pripojiť sa k holandskej iniciatíve a v budúcej sezóne odskúšať používanie videozáznamov v dvoch najvyšších súťažiach.

slovakia

left justify in out

Šéf rozhodcovskej komisie DFB Heribert Fandel uviedol, že sporné momenty bude posudzovať arbiter mimo štadióna, ktorý bude komunikovať s hlavným rozhodcom počas prestávok v hre. "Uvidíme, koľkých zápasov sa to bude týkať. Je to aj otázka nákladov a personálu," vyhlásil Fandel.

 

Nemci chcú byť v súvislosti so zavedením videa vo futbale na čele aktivít a priniesť do procesu aj svoje myšlienky.

 

Zavedenie videozáznamu by pre futbal znamenalo revolučnú zmenu. Rozhodcovia by si "videoopakovačkou" mohli zatiaľ pomôcť len pri posúdení gólových a penaltových situácií. Zatiaľ jedinou aktuálne dovolenou technológiou vo futbale je systém, ktorý určuje, či lopta prešla bránkovú čiaru.

 

Holandský zväz uvažuje, že technológiu s videozáznamom aplikuje v budúcej sezóne v 25 zápasoch domácej pohárovej súťaže. K iniciatíve Holanďanov sa pridali aj Angličania a Škóti, pozitívne zareagovali na odskúšanie videotechnológie aj Američania (MLS) a Brazílčania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies