Nehorázne! Francúzsky politik velebil teroristu, ktorý zabil policajta

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 07:33 • 2 min
Nehorázne! Francúzsky politik velebil teroristu, ktorý zabil policajta

PARÍŽ – Bývalý kandidát krajnej ľavice Stéphane Poussier v nedeľu skončil v putách. Na svojom twitterovom účte vyjadril potešenie nad zabitým policajtom, ktorý obetoval svoj život a vymenil sa za rukojemníčku, keď sa teroristický radikál rozhodol obsadiť obchod počas piatka minulého týždňa vo francúzskom meste Trebes.

slovakia

left justify in out

Stephane Poussier v sobotu na Twitteri vyjadril potešenie zo zabitia policajta pri teroristickom útoku, ku ktorému došlo na juhu krajiny. Za chválenie terorizmu mu podľa agentúry AFP môže hroziť až 7 rokov väzenia a pokuta vo výške 100-tisíc eur. „Stephane Poussier je vo väzbe od nedele 11:30, pretože v sobotňajších vyjadreniach na Twitteri schvaľoval teroristické útoky,“ potvrdil to prokurátor David Pamart.

 

Poussier minulý rok kandidoval do parlamentu za krajne ľavicové zoskupenie Nepodrobené Francúzsko, ktoré vytvoril neúspešný prezidentský kandidát Jean-Luc Mélenchon. V sobotu, keď sa rozšírili správy o úmrtí policajta Arnauda Beltrama, ktorého smrteľne zranil radikál hlásiaci sa k Islamskému štátu, politik napísal, že každé „zakopnutie“ policajtov spája so zabitím svojho kamaráta, ekologického aktivistu Rémiho Fraisse.

 

img

Zabitý policajt Arnaud Beltrame 

 

Ten zomrel pri demonštráciách v októbri 2014, keď protestoval proti výstavbe priehrady, policajt ho zneškodnil granátom a aktivistovi spôsobil zranenia nezlučiteľné so životom. Vo svojom príspevku taktiež uviedol, že smrťou Arnauda Beltrama prišiel Emmanuel Macron o jedného zo svojich voličov.

 

Poussierovo vyjadrenie pobúrilo nie len verejnosť, ale aj jeho kolegov. Jeho účet bol krátko po zverejnení spomínaného príspevku vymazaný. Politická frakcia Nepodrobené Francúzsko ho okamžite vylúčila zo svojich radov a jeho nemiestne vyjadrenia označila za „hanlivé a úbohé“. Ku kritike sa pripojil aj sám Mélenchon, ten odsúdil odporné poznámky na adresu zosnulého policajta, ktorý obetoval vlastný život v službe občanom. V očiach Francúzov sa stal Arnaud Beltrame národným hrdinom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies