Neďaleko ruských hraníc havarovalo vojenské lietadlo

NETKY.SK • 26 September 2020, 09:15 • 2 min
Neďaleko ruských hraníc havarovalo vojenské lietadlo

Nehodu prežili iba dvaja ľudia, zahynulo 25 osôb, jeden študent sa na let nedostavil.

slovakia

left justify in out

Kyjev – Udalosť sa udiala v piatok večer na východe Ukrajiny, keď sa zrútilo vojenské lietadlo Antonov An-26. V sobotu o tom vydal správu kyjevský úrad civilnej ochrany, na ten sa odvoláva DPA.

 

Dvoch vážne ranených, ktorí z lietadla vyskočili, vytiahli z trosiek neďaleko mesta Čuhujiv v Charkovskej oblasti, doplnil úrad.

 

 

Na palube stroja bolo podľa úradu celkovo 27 ľudí a havaroval v čase, keď sa približoval k pristávacej dráhe. V lietadle sa viezlo sedem členov posádky a 20 kadetov Charkovskej univerzity vzdušných síl Ivana Kožeduba.

 

Na palube sa najprv malo nachádzať 28 osôb, no jeden študent neprišiel. Na sociálnych sieťach bolo možné vidieť fotografie vraku horiaceho v tme.

 

      

Guvernér Charkovskej oblasti Olexij Kučera na sociálnej sieti informoval, že zlyhal jeden z motorov. Príčinu havárie cvičného letu ešte objasňujú.

 

Miesto nešťastia navštívi v sobotu aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij. Na twitteri reagoval šéf diplomacie Európskej únie Josep Borrell, ktorý práve tento týždeň bol u našich východných susedov prvýkrát počas pôsobenia vo funkcii.

 

Oblasť nehody je približne 40 kilometrov od ruskej hranice, no nie je vo vojnovej zóne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies