NBA: Stoudemire ide do Dallasu bojovať o svoj prvý titul

NETKY.SK • 17 Február 2015, 10:15 • 2 min
NBA: Stoudemire ide do Dallasu bojovať o svoj prvý titul

NEW YORK - Americký basketbalista Amar'e Stoudemire po rozviazaní kontraktu s newyorskými Knicks nezostal dlho bez práce, 32-ročný podkošový hráč mieri do Dallasu, s ktorým sa dohodol na podmienkach zmluvy. Mavericks podľa USA Today v stredu oficiálne potvrdia angažovanie bronzového olympijského medailistu z Atén 2004.

slovakia

left justify in out

Ukončenie trápenia v New Yorku bolo vykúpením pre obe strany, Knicks sa zbavili ťaživého kontraktu trvajúceho piaty rok a ochudobňujúceho klubovú pokladnicu o posledné zo stovky miliónov dolárov, ktoré Stoudemirovi garantovali pri podpise zmluvy ešte v júli 2010. Rodák z Lake Wales na Floride najmä vinou chronických problémov s kolenami nenadviazal na úrodné roky vo Phoenixe, kde sa vypracoval na osobnosť NBA. Šesťnásobný účastník Zápasu hviezd odohral v drese Knicks iba 255 zápasov, z nich len 160-krát nastúpil ako člen základnej päťky a stal sa luxusne plateným náhradníkom. Jeho bodový priemer počas angažmánu v New Yorku spadol z 25,3 z úvodného ročníka na tohtosezónnych 12. Viac ako on (23 410 988 USD) pritom zarobí v tejto sezóne iba najlepšie platený hráč ligy Kobe Bryant (23,5 milióna).

 

Stoudemire bude v Dallase vítaným prírastkom na lavičke tímu, ktorý poškuľuje po druhom titule v klubovej histórii a pre hráča by bol premiérový. V základnej zostave Mavs nastupuje na poste centra Tyson Chandler a na "štvorke" Dirk Nowitzki, na lavičke sú okrem Stoudemira pripravení pod kôš Bernard James, Dwight Powell, Greg Smith a Charlie Villanueva.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies