NBA: Rada guvernérov súhlasila s vylúčením Sterlinga, proces potrvá týždne

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 10:36 • 2 min
NBA: Rada guvernérov súhlasila s vylúčením Sterlinga, proces potrvá týždne

NEW YORK - Rada guvernérov NBA založila pracovnú skupinu, ktorej úlohou bude vypracovať návrh na vylúčenie majiteľa basketbalistov Los Angeles Clippers Donalda Sterlinga z ligových štruktúr. Osemdesiatročný Sterling dostal za rasistické vyjadrenia začiatkom týždňa od vedenia profiligy doživotný dištanc a pokutu 2,5 milióna dolárov.

slovakia

left justify in out

Desaťčlenná skupina sa vo štvrtok stretla prostredníctvom videokonferencie. "Veríme, že prvá verzia návrhu vylúčenia Donalda Sterlinga bude pripravená o niekoľko dní. Následne zvoláme zasadanie Rady guvernérov, kde sa bude o návrhu hlasovať," uviedol výkonný viceprezident NBA Mike Bass.

 

Rada guvernérov NBA pozostáva z 30 majiteľov klubov. V očakávanom hlasovaní zvyšných 29 majiteľov rozhodne o tom, či Sterlinga zbavia vlastníctva Clippers a donútia ho predať klub potenciálnym záujemcom. Na to, aby sa tak stalo, musia za návrh hlasovať tri štvrtiny majiteľov.

 

Pracovnú skupinu, ktorá vypracuje návrh hlasovania, tvoria Glen Taylor (Minnesota), Micky Arison (Miami), Jeanie Bussová (LA Lakers), Clay Bennett (Oklahoma City), James Dolan (New York), Wyc Grousbeck (Boston), Peter Holt (San Antonio), Robert Sarver (Phoenix), Herb Simon (Indiana) a Larry Tanenbaum (Toronto).

 

O kúpu Clippers už prejavila záujem desiatka záujemcov. Medzi tými najznámejšími sú jeden z najlepších hráčov histórie NBA a legenda mestkých rivalov Lakers Earvin "Magic" Johnson, televízna moderátorka Oprah Winfreyová či boxérsky šampión Floyd Mayweather mladší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies