NBA: Odomov neoslnivý euroligový debut bez bodu

NETKY.SK • 28 Február 2014, 10:15 • 2 min
NBA: Odomov neoslnivý euroligový debut bez bodu

VITORIA - Lamar Odom nepredviedol veľa zo svojho basketbalového umenia v debute za španielsky klub Laboral Kutxa Vitoria. Vo štvrtkovom stretnutí 8. kola nadstavbovej fázy top 16 Euroligy proti Unicaja Málaga strávil ľavoruký americký krídelník na ihrisku záverečných šesť minút prvého polčasu.

slovakia

left justify in out

Dvakrát doskočil loptu pod vlastným košom, raz ju stratil, dvakrát fauloval a odhodlal sa k jednej strele, ale za tri body minul. Celkovo nepôsobil 34-ročný dvojnásobný šampión NBA sviežo.

"To je v jeho veku a po desiatich mesiacoch pauzy normálne. Zanechal dobrý dojem. Musíme byť opatrní, mohli by nastať svalové problémy. Uvidíme, ako sa bude cítiť zajtra," vysvetlil krátku minutáž svojho slávneho zverenca tréner baskického tímu Sergio Scariolo. Baskonia prehrala 71:81, v nedeľu ju čaká ligový súboj s Valenciou.

 

Odom sa stal najlepším striedajúcim hráčom NBA 2010/2011, ale po uplynulej sezóne sa mu takmer zrútil svet. Liečil sa zo závislosti od drog a alkoholu, bol bez angažmánu a jeho manželstvo s televíznou celebritou Khloé Kardashianovou stroskotalo.

 

Rodák z Queensu získal dva tituly v NBA v rokoch 2009 a 2010 ako kľúčový náhradník Los Angeles Lakers, v minulej sezóne bol hráčom ich rivalov Clippers. Vlani koncom augusta však riadil motorové vozidlo pod vplyvom omamných látok, súd v Los Angeles mu uložil trojročné skúšobné obdobie a povinnosť absolvovať tri mesiace liečby závislosti od alkoholu. Nariadil mu tiež zaplatiť pokutu a poplatky v celkovej výške 1814 dolárov. Za volant sa nesmie posadiť jeden rok. V septembri sa Odom z vlastnej vôle rozhodol riešiť svoju situáciu terapiou v centre pre liečbu závislosti od drog a alkoholu, ale vydržal tam iba deň.

 

Odom má na konte 961 zápasov v základnej časti a 108 v play-off NBA. Dosiahol v nich priemer 13 bodov a vyše 8 doskokov na jeden duel. Okrem Lakers a Clippers hral aj za Dallas a Miami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies