NBA: Na súde 7. júla sa rozhodne, kto bude kontrolovať LA Clippers

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 11:20 • 2 min
NBA: Na súde 7. júla sa rozhodne, kto bude kontrolovať LA Clippers

LOS ANGELES - Na vyššom súde v Los Angeles sa 7. júla rozhodne o tom, či bude kontrolovať basketbalový klub NBA Los Angeles Clippers doterajší majiteľ Donald Sterling alebo jeho odlúčene žijúca manželka Shelly Sterlingová. Sterlingová v prípade, že vyhrá súdny spor, je pripravená predať klub za 2 miliardy dolárov.

slovakia

left justify in out

Spomínaný súd rozhodne aj o tom, či 80-ročný Sterling nepríde o  štatút majiteľa tímu pre duševnú neschopnosť. Sterling pôvodne súhlasil s predajom klubu do rúk bývalého výkonného šéfa Microsoftu Stevea Ballmera, ale neskôr názor zmenil. Ten údajne zmenil po tom, čo zistil, že vedenie NBA ani po predaji klubu nezruší jeho pokutu 2,5 milióna dolárov a doživotný zákaz pôsobenia v profilige.

 

Vedenie NBA oznámilo, že o tom, či schváli predaj klubu NBA do rúk Ballmera, bude hlasovať 15. júla. Sterling prišiel o svoju pozíciu šéfa Clippers po tom, čo sa na verejnosť dostal telefonický rozhovor s jeho priateľkou, v ktorom prejavil rasistické názory na basketbalistov tmavej pleti. Tí paradoxne tvoria aj väčšinu tímu Clippers.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies