Navštívte kúpalisko: Podhájska

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 14:00 • 2 min
Navštívte kúpalisko: Podhájska

BRATISLAVA - Termálne kúpalisko Podhájska, nachádzajúce sa na juhu Slovenska neďaleko Nových Zámkov, poskytuje návštevníkom možnosť oddychu a rekreácie tak v letnom ako i v zimnom období.

slovakia

left justify in out

Návštevníkov kúpaliska tvoria nielen Slováci, ale aj turisti z Čiech, Poľska, Maďarska, Rakúska a iných krajín. Počas letnej sezóny je návštevníkom k dispozícii deväť  bazénov a tobogán. Súčasťou termálneho kúpaliska je aj novotvorený Wellness centrum Aquamarin.
 

Voda z prameňa nachádzajúceho sa v obci Podhájska je unikátom porovnateľným s vodou z Mŕtveho mora. Pochádza ešte z treťohorného žriedla.

 

Slaná termálna voda z Podhájskej pôsobí liečivo na ľudí s problémami priedušiek a chorobami dýchacích ciest. Vo vode sa vyskytuje prvok lítium, ktorý napomáha liečbe dny, ďalej sú to jodidy, ktoré stimulujú štítnu žľazu. Vo vode sú zastúpené zlúčeniny vápnika pôsobiace na doliečenie zlomenín, ďalej sú to bromidy zmierňujúce bolestivé stavy. Termálna voda svetového unikátu dobre pôsobí na ľudí trpiacich reumatizmom, cievnymi a kĺbovými ochoreniami, pretrvávajúcimi bolesťami chrbtice.

 

Areál poskytuje viacero možností relaxu. Okrem kúpania tiež hydromasáž, perličkový kúpeľ, saunu, vodoliečbu a fitnescentrum. Návštevníkom kúpaliska slúži na aktívny oddych aj volejbalové a detské ihrisko. Stravovanie zabezpečuje reštaurácia Jazmín a množstvo novovybudovaných bufetov, ktoré ponúkajú chutné jedlá.

 

V okolí termálneho kúpaliska Podhájska je pestrá ponuka ubytovania v penziónoch, hoteloch, chatách, apartmánoch, či privátoch.

 

Otváracie hodiny:

Po-Pia : 9:00-18:00

 

Vstupné:

Dospelí: 6 eur

Deti: 4 eurá

ZŤP: 5,50 eur




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies