Návštevník výstavy poškodil sprejom portrét britskej kráľovnej Alžbety II.

NETKY.SK • 13 Jún 2013, 21:23 • 2 min
Návštevník výstavy poškodil sprejom portrét britskej kráľovnej Alžbety II.

LONDÝN - Londýnska polícia zatkla muža, ktorý dnes farbou znehodnotil portrét britskej kráľovnej Alžbety II. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Maľba od pôvodom austrálskeho umelca Ralpha Heimansa je súčasťou výstavy usporiadanej pri príležitosti 60. výročia kráľovninej korunovácie v roku 1953. "K incidentu došlo dnes okolo poludnia, keď jeden z návštevníkov chrámu sprejom poškodil portrét panovníčky vystavený v kapitule. Obraz bude možné znovu vidieť až po tom, ako ho reštaurátori zrenovujú," uviedol hovorca Westminsterského opátstva, ktorého oficiálny názov je Kolegiálny kostol sv. Petra. Podľa vyjadrenia londýnskej mestskej polície bezpečnostní pracovníci zadržali 41-ročného muža na mieste činu pre podozrenie z trestného činu úmyselného poškodzovania cudzieho majetku. Momentálne sa nachádza na polícii, kde sa podrobuje výsluchu. Motív jeho činu zatiaľ nie je známy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies