Navaľnyj vyzval Moskovčanov, aby ho volili a zabránili tak Putinovej dominancii

NETKY.SK • 7 September 2013, 08:10 • 2 min
Navaľnyj vyzval Moskovčanov, aby ho volili a zabránili tak Putinovej dominancii

MOSKVA - Predvolebná kampaň pred nedeľňajšími voľbami primátora Moskvy vyvrcholila v piatok mítingom známeho opozičného aktivistu a uchádzača o túto funkciu Alexeja Navaľného. S voličmi sa zišiel aj horúci kandidát na potvrdenie vo funkcii, doterajší primátor Sergej Sobianin.

slovakia

left justify in out

Navaľnyj Moskovčanov vyzval, aby mu odovzdali svoje hlasy a spoločne tak naštrbili dominantné postavenie prezidenta Vladimira Putina. Upozornil, že ak jeho kandidatúra nebude mať dostatočnú podporu voličov, do funkcie bude opäť zvolený doterajší primátor Sergej Sobianin, podporovaný Kremľom. 

"Sú stovky tisíc, možno milióny ľudí, ktorí majú rovnaký názor ako my (...) Títo ľudia musia prísť k urnám a postaviť moci nové hranice," vyhlásil Navaľnyj v rozhovore pre internetový denník Gazeta.ru.  "Momentálne je v ruskom politickom priestore len Putin," dodal. Súčasne vyslovil predpoklad, že jeho zisk v miestnych voľbách vyšle na najvyššieho miesta v štáte jasný signál a jednoznačne stanoví, "či možno ľudí len tak posadiť do väzenia a či možno len tak kradnúť". Navaľnyj v rozhovore zopakoval aj svoj zámer uchádzať sa v roku 2018 vo voľbách o funkciu prezidenta Ruskej federácie. Na poslednom mítingu Navaľného predvolebnej kampane sa v piatok zišlo podľa jeho sympatizantov okolo 10.000 ľudí. Polícia však informovala o asi 2000 účastníkoch. Posledné stretnutie s voličmi mal v piatok aj Kremľom favorizovaný Sobianin, ktorého chce podľa prieskumov voliť 58 percent už rozhodnutých Moskovčanov. Navaľnyj má podporu asi 18 percent opýtaných. Myslí sa však, že získa podstatne viac hlasov a na základe toho očakáva postup do druhého kola, kde by mal podľa svojho očakávania čeliť Sobianinovi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies