NATO: Úsilie zastaviť prílev migrantov do Grécka je účinné

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 13:01 • 2 min
NATO: Úsilie zastaviť prílev migrantov do Grécka je účinné

ANKARA - Úsilie vyvíjané na zastavenie prílevu migrantov do Európy je účinné. Uviedol to dnes generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorého cituje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kolektívne úsilie "je účinné" a počet migrantov, ktorí do Európy prichádzajú cez Egejské more, "výrazne klesol", povedal Stoltenberg na spoločnej tlačovej konferencii s tureckým ministrom zahraničných vecí Mevlütom Čavušoglom v Ankare.

 

V súlade s marcovou dohodou medzi EÚ a Tureckom všetci migranti, ktorí prídu na grécke ostrovy z tureckého pobrežia po 20. marci, môžu byť v prípade, že im v Grécku nebude udelený azyl, vrátení do Turecka.

 

Podľa Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) za ostatných desať dní prichádza z Turecka do Grécka menej ako 70 migrantov denne, pričom pred podpísaním dohody medzi EÚ a Tureckom ich bolo takmer 1500 denne.

 

Vo februári začali v Egejskom mori hliadkovať plavidlá NATO, ktorých úlohou je pomôcť v boji s pašerákmi ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies