NATO je proti uzavretiu dvoch priechodov medzi Abcházskom a Gruzínskom

NETKY.SK • 1 Marec 2017, 08:02 • 2 min
NATO je proti uzavretiu dvoch priechodov medzi Abcházskom a Gruzínskom

BRUSEL - Severoatlantická aliancia dnes vyjadrila znepokojenie z plánovaného uzavretia dvoch priechodov na administratívnej hranici medzi Abcházskom a Gruzínskom.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa NATO Oana Lungescu konštatovala, že z pohľadu aliancie uzavretie oboch priechodov, ktoré každodenne využívajú stovky občanov, bude mať negatívny vplyv na situáciu v Gruzínsku i v tomto kaukazskom regióne.

 

"Obmedzí to slobodu pohybu, čo ovplyvní živobytie miestnych obyvateľov," skonštatovala hovorkyňa NATO.

Aliancia podľa svojej hovorkyne vyzvala na prehodnotenie návrhov na zavretie hraničných priechodov, aby bola zabezpečená sloboda pohybu pre občanov z oboch strán hranice.

 

Predstavitelia NATO vlani na summite vo Varšave potvrdili, že aj naďalej podporujú územnú celistvosť a suverenitu Gruzínska v rámci jeho medzinárodne uznaných hraníc. Hovorkyňa aliancie dnes v tejto súvislosti opäť vyzvala Rusko, aby prestalo uznávať odštiepenecké regióny Južné Osetsko a Abcházsko ako nezávislé štáty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies