Nastúpilo nové vedenie Železničnej spoločnosti Slovensko

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 17:33 • 2 min
Nastúpilo nové vedenie Železničnej spoločnosti Slovensko

BRATISLAVA - Noví vedúci predstavitelia štátnej Železničnej spoločnosti Slovensko, a. s. (ZSSK) nastúpili na svoje posty.

slovakia

left justify in out

Do funkcie boli v utorok uvedení predseda predstavenstva a generálny riaditeľ osobného vlakového dopravcu Filip Hlubocký, ako aj členovia predstavenstva Patrik Horný a Karol Martinček. Potvrdila to hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová s tým, že minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Roman Brecely vymenoval všetkých troch do uskutočnenia výberového konania.

 

"Personálne zmeny na riadiacich pozíciách považuje minister za prirodzenú súčasť výmeny vedenia rezortu," informovala v pondelok hovorkyňa ministerstva dopravy Karolína Ducká.


Hlubocký na čele ZSSK nahradil Pavla Gábora. Doteraz pôsobil v partnerskej Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia, a. s. Horný a Martinček vo vedení osobného dopravcu vystriedali podpredsedu predstavenstva Ľubomíra Húsku a člena predstavenstva Igora Krška. Gábor bol na čele ZSSK od apríla 2012, na poste podpredsedu predstavenstva spoločnosti pôsobil od januára 2005 do septembra 2010, členom predstavenstva bol v decembri 2005, v októbri 2006, v marci 2007 a od septembra 2010 do februára 2011.


Minister dopravy zároveň odvolal dvoch z piatich členov dozornej rady ZSSK Štefana Hlinku a Vladimíra Ľuptáka. Na ich miesto vymenoval Martina Kapitulíka a Petra Cibulu takisto do výberového konania.


Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. vznikla ako samostatný osobný dopravca začiatkom roku 2005. Je jedným z troch nástupníckych podnikov bývalých jednotných železníc, má základné imanie 212,44 mil. eur. Jej jediným akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies