Human Rights Watch obviňuje Izrael z vojnových zločinov v Pásme Gazy

NETKY.SK • 27 Júl 2021, 21:43 • 2 min
Human Rights Watch obviňuje Izrael z vojnových zločinov v Pásme Gazy

JERUZALEM - Izraelská armáda v máji počas vojny s militantným palestínskym hnutím Hamas vykonala útoky, ktoré sa „zjavne rovnajú vojnovým zločinom“.

slovakia

left justify in out

V utorok to oznámila ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) na základe ukončeného vyšetrovania troch leteckých útokov, pri ktorých podľa nej zahynulo 62 palestínskych civilistov. V blízkosti útokov neboli podľa správy zjavné vojenské ciele.

 

Z očividných vojnových zločinov organizácia obviňuje aj palestínskych militantov. Hnutiu Hamas a iným palestínskym militantným skupinám bude venovaná osobitná správa, ktorú plánuje zverejniť v auguste.

 

img

 

Súvisiaci článok: Izrael a Hamas sa dohodli na prímerí! Boje si vyžiadali takmer 250 obetí a tisícky zranených


Izraelská armáda, ktorá opakovane tvrdila, že útoky boli zamerané na vojenské ciele v Pásme Gazy, sa k správe zatiaľ nevyjadrila.

 

img

Počas 11-dňových bojov v priebehu mája Izrael vykonal v Pásme Gazy stovky náletov, zatiaľ čo Hamas a ďalšie militantné skupiny vypálili na Izrael viac ako štyritisíc rakiet. Zomrelo viac ako 260 ľudí, prevažne Palestínčanov.
 

Mohlo by vás zaujímať: Po nedeľňajších izraelských útokoch zahynulo viac, ako 40 ľudí. Boje pokračujú aj dnes



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies