Štvrté kolo ukrajinsko-ruských rokovaní prerušili

NETKY.SK • 14 Marec 2022, 16:40 • 2 min
Štvrté kolo ukrajinsko-ruských rokovaní prerušili

KYJEV – Rokovania medzi Moskvou a Kyjevom boli v pondelok prerušené a mali by pokračovať v utorok. Uviedol to poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak. Informovala o tom agentúra AFP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

„V rokovaniach bola do zajtra urobená technická prestávka,“ uviedol Podoľak na sociálnej sieti Twitter. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj krátko predtým uviedol, že rokovania s Ruskom sú „zložité“. Vedúci vyjednávač ukrajinskej strany spresnil, že pondelkové rokovania prebiehali virtuálne, nie za osobnej účasti vyjednávačov, ako tomu bolo doposiaľ. Ukrajinskí vyjednávači sa tak v súčasnosti nachádzajú v Kyjeve, pričom predchádzajúce rokovania sa uskutočnili na bieloruských hraniciach.

 

Prostredníctvom videokonferencie sa začalo štvrté kolo mierových rozhovorov medzi Ukrajinou a Ruskom. Oznámila to spravodajská stanica Sky News s odvolaním sa na vyjadrenie poradcu ukrajinského prezidenta Mychajla Podoľaka. „Rokovania – štvrté kolo. O mieri, prímerí, okamžitom stiahnutí vojsk a bezpečnostných zárukách. Náročné diskusie,“ uviedol Podoľak.

Člen ruského vyjednávacieho tímu Leonid Sluckij v nedeľu podľa agentúry AFP uviedol, že po niekoľkých kolách rozhovorov s ukrajinským tímom v Bielorusku sa dosiahol „významný pokrok“„Očakávam, že tento pokrok by sa mohol v priebehu najbližších dní rozvinúť do jednotného postoja oboch delegácií a do dokumentov, ktoré sa potom podpíšu,“ uviedol.

 

 

Možno vás zaujme: V Európe rastie dovoz zbraní



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies