Našli sa trosky strateného malajzijského lietadla MH370? Strojný inžinier tvrdí, že ich objavil

NETKY.SK • 20 Marec 2018, 11:47 • 2 min
Našli sa trosky strateného malajzijského lietadla MH370? Strojný inžinier tvrdí, že ich objavil

Muž z Austrálie tvrdí, že prostredníctvom služby Google Earth našiel trosky malajzijského lietadla, ktoré sa stratilo z radarov 8. marca 2014.

slovakia

left justify in out

Let MH370 je doposiaľ najväčšou záhadou v leteckej histórii. Sú to už štyri roky, odkedy sa stroj s 239 ľuďmi na palube na svojej trase medzi Kuala Lumpurom a Pekingom bez stopy stratil z radarov a ani niekoľkoročné intenzívne pátranie nedokázalo určiť miesto havárie. Oceán síce vyplavil malé časti trosiek na viacerých miestach, no jeho vrak sa nikdy nenašiel.

 

Austrálsky strojný inžinier Peter McMahon spoločnosti Australian Transport and Safety Bureau zaslal obrázky, ktoré by mali byť dôkazom, že objavil miesto nešťastia. Už 25 rokov sa amatérsky venuje investigatíve nehôd a po niekoľkomesačnom intenzívnom porovnávaní snímok z NASA a Google Earth nadobudol pocit, že stratené lietadlo objavil.

 

Miesto kde by sa podľa McMahona trosky mali nachádzať je pod hladinou mora približne 16 kilometrov južne od Round Island, severne od ostrova Maurícius. Oslovená spoločnosť sa k zisteniu doposiaľ nevyjadrila.

 

Nehoda letu MH370 je podľa mnohých plná otáznikov. Odmietajú akceptovať, že v dobe tak vyspelých technológií sa za 4 roky nepodarilo nájsť veľké havarované lietadlo. Mnohí majú dokonca pocit, že vláda sa z nejakých dôvodov pokúša výsledky vyšetrovania utajiť.

 

img

Zdroj: Wikipédia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies