Ďalšia výmena na poste ministerstva zdravotníctva. V Čechách rezignoval už štvrtý šéf rezortu

NETKY.SK • 25 Máj 2021, 11:48 • 2 min
Ďalšia výmena na poste ministerstva zdravotníctva. V Čechách rezignoval už štvrtý šéf rezortu

PRAHA - Český minister zdravotníctva Petr Arenberger v utorok rezignuje. Oznámil to premiér Andrej Babiš s tým, že ho nahradí niekdajší šéf rezortu zdravotníctva Adam Vojtěch.

slovakia

left justify in out

Arenberger rezignáciu oznámi v utorok na tlačovej konferencii, informuje spravodajský portál Novinky.cz. Babiš vysvetlil, že Arenberger odôvodnil svoj odchod tým, že celá jeho rodina je pod tlakom.

 

Ako pripomína portál Novinky.cz, Arenberger mal problémy so svojimi majetkovými priznaniami, v ktorých „opomenul“ uviesť viaceré skutočnosti.

Vojtěch bol ministrom zdravotníctva počas prvej vlny pandémie koronavírusu a skončil vlani na jeseň. Podľa Babiša vtedy odišiel, pretože toho bolo na neho veľa a bol znechutený politikou a médiami.

 

Po Vojtěchovi sa funkcie ujal epidemiológ Roman Prymula, toho však neskôr vystriedal odborník na detskú hematológiu Jan Blatný a napokon spomenutý riaditeľ Fakultnej nemocnice Královské Vinohrady Arenberger. Teraz by mal Vojtěch zostať vo funkcii do konca vlády.

Predseda vlády plánuje nomináciu oznámiť prezidentovi Milošovi Zemanovi, ale nepredpokladá, že by mal mať s Vojtěchom problém.

Prečítajte si tiež: Aktualizované Dlhodobo kritizovaný český minister zdravotníctva Vojtěch rezignoval, Babiš už prezradil meno jeho nástupcu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona