Národný onkologický ústav zmodernizoval oddelenie ambulantnej chemoterapie

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 18:33 • 2 min
Národný onkologický ústav zmodernizoval oddelenie ambulantnej chemoterapie

BRATISLAVA - Oddelenie ambulantnej chemoterapie (OACH) Národného onkologického ústavu (NOÚ) v Bratislave sa po komplexnej niekoľkomesačnej rekonštrukcii zaradilo medzi najmodernejšie v Európe.

slovakia

left justify in out

Vynovené priestory pracoviska otvorili vo štvrtok. OACH je najväčšie svojho druhu na Slovensku, jeho rekonštrukcia si vyžiadala viac ako 300 tisíc eur. Ústav zafinancoval modernizáciu oddelenia čiastkou 200 tisíc eur, zvyšok, 120 tis. eur tvorili sponzorské a darcovské prostriedky.

 

Za túto sumu sa komplexne obnovila plocha takmer 1 300 metrov štvorcových, ambulancie dostali nové vybavenie, vynovili sa aj čakárne, sociálne zariadenia, podlahy či vzduchotechnika. Oddelenie má aj nový elektronický systém prijímania pacientov. Modernizácia priestorov podľa riaditeľa NOÚ Jozefa Dolinského, výrazným spôsobom zvýšila dôstojné podmienky poskytovania zdravotnej starostlivosti, komfort a pohodlie pre pacientov, lekárov i zdravotnícky personál. "Nie náhodou sme v našich rekonštrukčných snahách pokračovali pracoviskom, kde denne absolvuje chemoterapeutickú liečbu takmer 200 ľudí. Navyše, na rozdiel od bežných pacientov, sa k nám naši pacienti opakovane vracajú, viac na nich vplýva prostredie, v ktorom sa liečia, viac si ho všímajú," uviedol Dolinský. Ako vyzdvihol, zmodernizované priestory bude preto skrášľovať 70 originálnych diel od slovenských výtvarníkov. Pobyt pacientom majú spríjemniť aj LCD televízory, ktoré ústav získal vďaka sponzorom. 

 

Oddelenie ambulantnej chemoterapie slúži ako referenčné centrum pre riešenie najzložitejších prípadov z celého Slovenska. Denne sa tu vykoná 200 odberov, mesačne aplikuje až 2 500 chemoterapií. Na ročnej báze ide o 24 tis. chemoterapií a oddelením prejde 64 tis. ľudí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies