Viete aké látky obsahuje vakcína od Pfizeru? Údaje sú verejne dostupné

NETKY.SK • 25 Január 2021, 12:10 • 2 min
Viete aké látky obsahuje vakcína od Pfizeru? Údaje sú verejne dostupné

Vakcína proti koronavírusu od Pfizer BioNTech sa na trhu objavila medzi prvými. V súčasnosti ju schvaľuje čoraz viac krajín sveta. Spoločnosť sa dokonca netají ani tým, čo všetko jej liek na zákerný vírus obsahuje.

slovakia

left justify in out

Áno, alebo nie?

Spoločnosť celého sveta sa ešte stále delí na dva tábory v otázke či dôverovať, alebo nedôverovať očkovaniu proti koronavírusu. Ľudia možno strácajú dôveru preto, lebo túto vakcínu vyrobilo ľudstvo za rekordne krátky čas, a v bežnej situácii by prešla možno viacerými testami kým by sa dostala na trh. 

 

img

 

Naposledy to bola španielska chrípka

Svet však trpí a ľudia zomierajú. Táto vakcína bola síce vyrobená rýchlo, no naposledy ľudstvo čelilo podobnej skaze ešte v období španielskej chrípky (február 1918 - apríl 1920), teda pred viac ako 100 rokmi. Je preto celkom pochopiteľné, že veda sa od tých čias posunula míľovými krokmi vpred. Pochybnosť spojená s rýchlosťou výroby preto nie je celkom na mieste. 

 

img

 

Radikálne riešenie

Hoaxov a dezinformácii o vakcínach sa na sociálnych sieťach a rôznych weboch objavilo už neúrekom. Niektoré farmaceutické spoločnosti dokonca strácajú svoju dôveryhodnosť, keď sa zapoja do výroby vakcíny proti koronavírusu. Pfizer BioNTech sa však rozhodol nestratiť dôveru obyvateľov tým, že zverejnil kompletné zloženie svojich vakcín proti COVID-19, ktorými sa už očkuje pomaly na celom svete.

 

img

 

Tento krok bol podmienený aj rýchlym schvaľovaním samotnej vakcíny v Európskej únii, čo sa nakoniec aj podarilo.

 

Zloženie vakcíny od Pfizer BioNTech:

- 5 dávok po 0,3 ml s 30 mikrogramami mRNA v každej dávke

- ((4-hydroxybutyl)azándiyl)bis(hexán-6,1-diyl)bis(2-hexyldekanoát) (ALC-0315)

- cholesterol

- chlorid draselný

- chlorid sodný

- sacharóza

- dihydrogenfosforečnan draselný....

 

Celé zloženie vakcíny si môžete pozrieť tu.

 

mRNA 

Je veľmi nutné podotknúť, že do tela sa vám nedostane koronavírus, pretože je to technológia založená na géne mRNA. 

 

img

 

Tento typ vakcíny obsahuje časť "pokynov", ktorými vírus spôsobuje ochorenie COVID-19. Umožňuje vlastným bunkám tela vytvoriť proteín špecifický pre daný vírus. Do tela teda pri vo vakcíne nedostanete!!! samotný vírus.

 

Imunita začne pracovať 

Ľudský imunitný systém rozpozná, že tento jedinečný proteín by nemal byť v tele, a aktivuje prirodzenú obranu proti infekcii COVID-19.

 

img

 

Očkovanie

Keď osoba dostane očkovaciu látku, spôsobí to imunitnú odpoveď. Pri väčšine vakcín proti COVID-19 sú na vytvorenie imunity potrebné dve dávky.

 

Ak sa človek neskôr infikuje vírusom, jeho imunitný systém vírus rozpozná, a je pripravený napadnúť vírus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies