Napriek prímeriu na východe Ukrajiny zahynuli ďalší traja vládni vojaci

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 13:07 • 2 min
Napriek prímeriu na východe Ukrajiny zahynuli ďalší traja vládni vojaci

KYJEV - Napriek prímeriu na východe Ukrajiny prišli za posledných 24 hodín o život ďalší traja ukrajinskí vojaci a jeden utrpel zranenia. Informoval o tom dnes hovorca vládnych síl Andrij Lysenko.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spresnil, že boje a prestrelky, pri ktorých vládne sily utrpeli straty, sa odohrali v blízkosti mesta Doneck kontrolovaného proruskými separatistami a neďaleko mesta Ščasťa v Luhanskej oblasti, ktoré tiež kontrolujú proruské sily.
     

Velenie vládnych síl dnes opäť obvinilo protivníka z používania ťažkých zbraní, ktoré majú byť v súlade s mierovými dohodami z Minska stiahnuté z demarkačnej čiary.
     

Proruskí separatisti zo samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) dnes informovali, že ich pozície boli za uplynulých 24 hodín terčom ostreľovania 37-krát. Luhanská ľudová republika (LĽR) hlási podľa ruskej agentúry RIA Novosti sedem prípadov porušenia prímeria za uplynulých 24 hodín.
     

Situácia na východe Ukrajiny je dnes jednou z tém schôdzky amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho s ruským rezortným partnerom Sergejom Lavrovom, ktorá sa koná v ruskom čiernomorskom letovisku Soči. Kerry sa tam dnes stretne aj s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies