Nálet vládnych síl pri Damasku si vyžiadal najmenej 82 mŕtvych

NETKY.SK • 17 August 2015, 07:03 • 2 min
Nálet vládnych síl pri Damasku si vyžiadal najmenej 82 mŕtvych

BEJRÚT - Rušné trhovisko na severovýchodnom predmestí sýrskeho Damasku bolo včera terčom náletu vládnych síl, pri ktorom zahynulo najmenej 82 ľudí a viac ako 200 ďalších utrpelo zranenia. Bilanciu jedného z najkrvavejších útokov svojho druhu od vypuknutia sýrskeho konfliktu zverejnili tamojší aktivisti, na ktorých sa odvoláva agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Lietadlá zaútočili na predmestie Dúmá ovládané povstalcami počas prvého pracovného dňa po víkende, keď boli mnohí obyvatelia v uliciach, aby si nakúpili. Podľa šéfa exilového Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) Rámí Abdarrahman sa vyjadril, že zo strany vládnych síl išlo o "úmyselne spáchanú masakru".

 

Na trhovisko vypálili celkom štyri strely a mnohí zo zranených sú v kritickom stave. Očakáva sa preto, že počet obetí na životoch bude stúpať, povedal Abdarrahman. Miestne koordinačné výbory opozície v súvislosti s náletom informovali o najmenej stovke mŕtvych a 300 zranených. Zdravotníci v Dúme prostredníctvom reproduktorov na mešitách vyzývajú obyvateľov, aby prišli darovať krv.

 

Vyše štyri roky trvajúci konflikt v Sýrii si podľa posledného odhadu OSN vyžiadal už najmenej 250.000 mŕtvych a z vyše štyroch miliónov obyvateľov urobil utečencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies